Basilikumbakt torskefilet med nøttepoteter

Torskefilet med spennende og smakrik vri.

Basilikumbakt torskefilet
Beregn 180 g torskefilet uten skinn og bein pr person

La torskefileten ligge i saltlake (1 liter vann, 80 g salt røres sammen) i 10 minutter. Ta den ut og tørk av fisken med et tørkepapir.

- 1 potte basilikum
- ½ kinesisk hvitløk
- 1 dl olje

Kjøres til en glatt masse i foodprosessor. Vend fisken godt i basilikumoljen. Legg den på et brett kledd med bakepapir. Pepre. Stekes på 180 grader i 10-15 minutter.

Gulrot og pastinakk sautè
- Gulrot, i tynne staver

- Pastinakk, i tynne staver
- Spinat, vasket

Gulrot og pastinakk stekes knapt mør i olje. Spinat has i rett før servering. Smak til med salt & pepper.

Hollandaisesaus

- 3 eggeplommer
- 250 g klaret smør (Smelt smør på svak varme. Trekk kasserollen av varmen og øs ut det klarede smøret. Pass på at ikke noe av bunnfallet følger med).

Reduksjon:

- ½ dl eddik
- 5 pepperkorn
- 1 sjalottløk, finhakket
- ½ dl vann

Ha ingrediensene til reduksjonen i en kasserolle, og kok ned til ca det halve. Tilsett ½ dl vann, og sil. Bland eggeplommer og ca 4 ss reduksjon i en bolle. Pisk dette over varmt dampende vann i 4-8 min, til eggeplommene tykner og har fått et volum 2-4 ganger sin opprinnelige størrelse. Tilsett smeltet klaret smør litt etter litt under kraftig pisking. Hvis sausen blir for tykk vil den skille seg. Da er det bare å tilsette litt lunkent vann. Smak til med salt, pepper, reduksjon og eventuelt sitronsaft. Kan holdes varm i vannbad men temperaturen må ikke overstige 60 grader for da vil sausen sprekke.


Nøttepoteter

500 g Midnattsolpotet Småpotet av Mandel eller Gulløye

- Smør
- Salt & pepper

Kok opp vann i en stor kasserolle. Ha potetene i vannet, la koke i 8-10 min. Ta potetene ut av vannet, og la dem avkjøle i kaldt vann. Rett før servering stekes de i smør. Krydre med salt og pepper