Elkes fransk-marokkanske gryte med kongekrabbe og Gulløye

Fra et spennende møte på Kråkeslottet på Senja, ble utfallet eksotiske retter med fisk og potet. Dette er en av oppskriftene fra Sansenes Kjøkken

ved

Elke Stangeland, i et samarbeid med Midnattsolpotet, Eksportutvalget for fisk, Opplysningskontoret for frukt og grønt samt Ica's matblad "Glad i Mat".


Ingredienser:

400 g ørret eller laksefilet
400 g kveite- eller torskefilet
2 ledd av kokt kongekrabbe
1 løk
1-2 fennikel
16 Småpotet Gulløye/Mandel
2-3 gulrøtter
2 søtpoteter
1 squash
en skvett matfløte
en skvett tørr hvitvin
olivenolje
fiskekraft
havsalt og pepper nykvernet
evt. ørlite safran (eller gurkemeie)

Fremgangsmåte:
Skjær renset løk og fennikel i to, så i skiver. Skrell gulrøttene og skjær dem også i skiver. Vaskede små poteter brukes hele (evt. del i to eller tre om de er store). Fres løk, fennikel, gulrot og poteter i olivenolje i en vid kjele. Hell i fiskekraft så det dekker godt. Kok opp. Søtpotetene deles i to på langs, deretter i 1 cm tykke staver. Skrelt squash skjæres også i staver. Ha alt i kjelen og la det koke noen minutter.

Safrantrådene varmes raskt i tørr panne. Øs over litt varm kraft fra kjelen og ha alt tilbake i kjelen. Smak til med salt, pepper og hvitvin. Hell i litt fløte. Tilsett fisken i gode munnbiter og la alt trekke i noen minutter. Rens krabben og findel kjøttet, dette tilsettes gryten til slutt. La alt bli skikkelig gjennomvarmt og server. Pynt gjerne med litt grønt og eventuelt krabbeklør.