Mandel

De fleste av oss kjenner Mandelpoteten og vet at den har et historisk og eksotisk sus over seg. Det fortelles at da conquistadorene berøvet inkaene for deres rikdommer og skatter, så var Mandelpoteten en viktig del av dette ransutbyttet. Siden har den vandret fra Sør Amerika og funnet veien til våre polare strøk hvor den i dag er en av de mest populære potetene. Når vi spiser Mandelpotet skjønner vi godt hvorfor. Dens utsøkte smak og fine konsistens gjør at Mandelpotet den i dag er en svært ettertraktet potet.

Midnattsolpotet Mandel er delikatessepoteten framfor noen. Den er lang og slang i formen og har et delikat gult potetkjøtt. Den intensive nordnorske vekstsesongen gir Midnattsolpotet Mandel et høyt tørrstoff, en melen konsistens og en kraftig potetsmak. I butikken finnes den i 2 kg's forpakning.


Midnattsolpotet Mandel finnes også som småpoteter. Det er delikate, små poteter fulle av smak. Småpotetene kan serveres både varme og kalde, som tapas eller som spennende tilbehør til en vanlig middag. Småmandel er også hovedingrediens i Kokt og Klar sine marinerte poteter. Har du det travelt, anbefaler vi den varianten - som er serveringsklar på 1-2-3!

Tilberedning:
Koketid: 15 - 20 minutter.
Mandelpotet bevarer smak og næringsinnhold best om du koker den med skallet på.

Tilberedning av småpoteter:
Småpotet kan gjerne stekes i ovn. Bland småpotetene med olivenolje, grovt salt og litt krydder, f.eks provence-krydder og legg dem på plate i midten (200 grader) av oven i 20-25. minutter. Snues underveis. Småpotetene kan også dampkokes på rist (15 minutter) , da holder de godt på smaken. Koker du småpotetene på tradisjonell måte, så tenk på at de bør kokes litt kortere enn potet i vanlig størrelse. Mandelpotet bevarer mest næringsinnhold og smak dersom de kokes med skallet på.

Serveringstips:
Vi anbefaler nykokt Mandelpotet med persilledryss til stekt laks. Egner seg også ypperlig til alle sorter kjøtt, og er selvsagt til reinkjøtt, lammekjøtt. Til alle lutfiskelskere: Også her er Mandel selvskreven som tilbehør!