Jeg vil gjerne kjøpe Gulløye fra Nord-Norge, hvor får jeg tak i det?

I Nord-Norge i sesong skal du kunne finne både Gulløye og Mandel under merkevaren vår, Midnattsolpotet i de fleste dagligvareforretninger. Øvrige steder i landet har dagligvarebutikker som Meny, Spar, Eurospar, Joker, Kiwi og Coop anledning til å bestille fra oss. Finner du ikke varen så snakk gjerne med butikken direkte om de kan legge inn bestilling til deg. Se på produktoppføringen for hvert enkelt produkt her på hjemmesiden vår når varen er i sesong.
Når kan jeg kjøpe Gulløye fra Nord-Norge?

Sesongen for Gulløye fra Nord-Norge varer fra opptaket på høsten og så lenge vi har på lager med julen som årets store høydepunkt. I februar/mars pleier lagrene å bli tomme. Sørg derfor for å nyte Gulløye i sesong! For oppdateringer, følg gjerne Gulløye fra Nord-Norge på Facebook
Jeg vil helst kjøpe uvaskede poteter. Tilbyr dere det?

Vi i Tromspotet bestemmer dette i svært liten grad, da vi i all hovedsak pakker for dagligvaren som ønsker vaskede poteter. Pakking av uvaska potet gir også vesentlig mer støv i produksjonslokalet og dermed også dårligere luftkvalitet for de som jobber i pakkeriet. Per i dag er det slik at folk flest ønsker å kjøpe vaskede poteter, så foreløpig er det kun vaskede Midnattsolpoteter i butikk.
Selger dere settepoteter av Gulløye fra Nord-Norge?

Vi og våre leverandører har ikke godkjenning for å selge settepoteter. Sertifiserte settepoteter selges av godkjente forhandlere for eksempel hagesentre og Felleskjøpet.
Når og hvor får jeg kjøpt Målselvnepe fra Nord-Norge?

Målselvnepe er i sesong fra månedsskiftet juli/august og ut året. Da får du kjøpt den i dagligvarebutikker i hele Nord-Norge. I resten av landet har dagligvarebutikker som Meny, Spar, Eurospar, Joker, Kiwi og Coop anledning til å bestille fra oss. Finner du ikke varen så snakk gjerne med frukt- og grøntansvarlig i en av nevnte butikker om de kan legge inn bestilling på Målselvnepe fra Tromspotet.
Hvorfor er Målselvnepa pakket inn i plast?

Målselvnepe inneholder på lik linje med andre grønnsaker mye vann, den blir derfor pakket inn plast for at den ikke skal tørke ut, men bevare saftigheten. Det positive med det er at andelen Målselvnepe som kastes i butikk blir mye mindre. Innplasting reduserer derfor matsvinn og vi oppfordrer naturligvis deg som kunde å sortere plasten i plastreturordningen.
Kan jeg som forbruker kjøpe poteter direkte fra dere?

Nei, kun i dagligvarebutikker.
Jeg vil gjerne kjøpe poteter fra Tromspotet. Hvordan ser jeg om det er deres poteter?

Så hyggelig! Du kan se etter vår egen merkevare Midnattsolpotet, eller så kan du snu potetposene som du finner i Nordnorske dagligvarebutikker. Alle poser blir stemplet på baksida, og ser du navnet vårt der har du truffet blink. Der kan du også se navnet på akkurat den produsenten som har dyrket potetene du holder i handa. Gøy!
Hva er holdbarheten på posepakket potet som jeg har kjøpt i butikk?

Holdbarheten på vasket potet kjøpt i butikk er 18 dager fra pakkedato. Posepakket potet skal oppbevares mørkt og kjølig og ved høy luftfuktighet, men ikke slik at det blir kondens og fritt vann på knollene. På både vaska og uvaska potet vil kvaliteten gjerne forringes kontinuerlig. Husk at poteten er levende organismer som ånder, produserer Co2, vanndamp og varme. Hvor fort det går, er avhengig av potetkvalitet, sort, fysiologisk alder og lagerbetingelser. Altså, ingen fasitsvar her.
Hvordan bør jeg oppbevare poteter kjøpt i butikk?

Potetene dine holder seg lengst om de har det mørkt og kjølig. Høstsesongens første poteter kan gjerne oppbevares svalt, og alltid mørkt. Utsettes de for lys, kan de fortere bli grønne. Har du plass i grønnsaksskuffen i kjøleskapet er det et bra sted å oppbevare poteter. God lagringstemperatur er mellom 0 – 4 °C