En livberger med kulinarisk teft

For potetentusiasten
Image Author
Midnattsolpotet

«Du er som en god potet! Du duger til alt» – sa den gamle mannen til sin kone. I de over 200 årene som har gått siden poteten kom til Norge og landsdelen vår har den berget liv som et av de viktigste næringsemnene gjennom historien. Potetlefser, kokte poteter på klappkake, potetboller i kleppmelka og raspekjuke. Mattradisjonene har endret seg mye gjennom disse årene, og i dag har aldri potetkonsumet vært lavere nasjonalt. Men gi oss skreimølje, boknafisk, fårikål og pinnekjøtt. Det ville vært utenkelig å servere disse klassikerne uten derestrofaste potet som følgesvenn. Den binder det hele sammen, gjør at smakene balanseres og harmoner.

Alle vi som er glade i poteter vet at potet ikke bare er potet. Som vinkjennere smaker vi etter ulikheter og tenker på de ulike sortenes bruksområder. Vi måler tørrstoff og det forskes på de ulike sortenes evne til å dyrkes her nord. Vi har trua på den elskede knollen og ber en litenbønn om at fremtidige generasjoner også vil omfavne den takknemlige rotveksten som ikke lar seg skremme av snø i fjellene når den settes og snø i fjellene når den tas opp. Vi bor lengst nord i verden, helt på grensa av der man dyrke mat. Men poteten er standhaftig og trives her i aller høyeste grad. Den er bærekraftig og sunn. Kortreist og anvendelig. Vi krysser fingrene for mange gode potetår!

Med merkevaren vår Midnattsolpotet ønsker vi løfte frem noen av de ypperste sortene somvirkelig trives her nord, - kjente for sin nydelige kraftige potetsmak og rike historie i landsdelen, verdsatt og spist av folkene her gjennom generasjoner. Vi møter mange entusiaster som er begeistrede for disse matskattene, vi håper de vil spre glede i mange år fremover og at akkurat du bringer vår felles kulturarv videre til neste generasjon!

Image Blog