Til denne oppskriften kan man bruke ulike typer poteter. Best resultat får du om du bruker poteter med høyt tørrstoff, slik som Midnattsolpotet mandel eller gulløye.
Duchessepoteter - eller hertuginnepoteter som de oversettes til på norsk, er et lekkert potettilbehør til finere retter når man gjerne vil imponere litt ekstra. Kort forklart er det potetmos som man sprøyter ut i pene topper og ovnsbaker. Bruk melne poteter slik som gulløye eller mandel for et godt resultat.
Boknafisk er nydelig nordnorsk tradisjonsmat som vekker både følelser og matminner for mange.
Potetroser er ikke bare nydelige å se på, de smaker også kjempegodt. Ekstra gode blir dem når de lages av den smakfulle gulløyepoteten. Du trenger et muffinsbrett slik at rosene holder formen under steking, men utover det er de faktisk veldig enkle å lage.
Skrei, lever og rogn kalles også skreimølje, og er den tradisjonelle måten å servere skreien på. Dette er festmat som bare kan nytes i skreisesongen som starter i tiden rundt januar og februar. Server med gulløyepoteter for en ekte nordnorsk opplevelse på tallerkenen.
Denne måten å tilberede poteter på minner om hasselback, men er faktisk raskere å lage. Server til for eksempel en god biff, stek, fugl eller en god vegetarmiddag.
Lammefilet er eksklusiv mat. Med Gulløye fra Nord-Norge som tilbehør er dette norsk mat på sitt beste!
Fløyelsmyk potetsuppe toppet med ovnsbakt torsk og rødbeter er en herlig smakskombinasjon. Bruk melne poteter som Gulløye for en ekstra smakfull suppe.
Søsterbedriften til Tromspotet som pakker og distribuerer Gulløye heter Art Nor. I sortimentet til Art Nor finner du blant annet nydelig kålrotstappe under merkevaren Kokt & Klar, og fra høsten av og over jul produseres kålrotstappen av nydelig, naturlig søt nordnorsk kålrot. Prøv den til pinnekjøttet sammen med julepoteten Gulløye.
Pizzaelsker? Potetelsker?
Hvis svaret er ja på begge har du kommet til riktig sted!
Hasselbackpoteter er manges favoritt, og det er fullt forståelig! Crispy skall over det hele og myk innside.
Det tradisjonsrike nordnorske potetsorten Gulløye har utpreget potetsmak. Den spises ofte kokt hele med skall til en rekke tradisjonsretter der poteten er et selvskrevet tilbehør på tallerkenen. Gulløye er en melen potetsort som sprekker lett under koking. Den bør derfor tilberedes med forsiktighet. For å unngå at potetene går i stykker anbefaler vi å heller trekke eller dampkoke dem med skallet på. Slik gjør du det!
Gulløye er en flott melen potetsort å bruke til de urnorske tradisjonsrike potetkakene.
De minste gulløyepotetene er en god potet å bake hel.
Liker du stekte poteter og vil ha ha en litt annen vri på gulløye? Stek dem i panna og gi dem ekstra smak med for eksempel hvitløk, urter og krydder.
De minste gulløyepotetene er svært godt egnet til å lage tapasfavoritten saltkokte småpoteter.
Gulløye er en flott melen potetsort å bruke til de urnorske tradisjonsrike potetkakene.
Pizzaelsker? Potetelsker?
Hvis svaret er ja på begge har du kommet til riktig sted!
Denne oppskriften var med i en oppskriftskonkurranse vi arrangerte i samarbeid med avisa Nordlys for noen år siden. Kaken er overraskende saftig og lages med melne poteter slik som for eksempel mandelpotet. Kaken holder seg veldig godt og kan med fordel lages to dager før den skal spises. Server den gjerne til dessert med en kule vaniljeis.
Til denne oppskriften kan man bruke ulike typer poteter. Best resultat får du om du bruker poteter med høyt tørrstoff, slik som Midnattsolpotet mandel eller gulløye.
Duchessepoteter - eller hertuginnepoteter som de oversettes til på norsk, er et lekkert potettilbehør til finere retter når man gjerne vil imponere litt ekstra. Kort forklart er det potetmos som man sprøyter ut i pene topper og ovnsbaker. Bruk melne poteter slik som gulløye eller mandel for et godt resultat.