Gulløye hasselback med pesto

Hasselbackpoteter er manges favoritt, og det er fullt forståelig! Crispy skall over det hele og myk innside. Her er de toppet med en god skje pesto som legges på hver potet like før servering for ekstra god smak. Pestoen kan du lage selv, eller kjøpe en god, ferdiglaget på glass. Gulløyepoteten med sin markante potetsmak gjør den ekstra egnet til nettopp denne tilberedningsmåten. Server som tilbehør til en lekker middag!

INGREDIENSER

Til 2 personer
6-8 jevnstore Gulløyepoteter
4 ss smør
2 fedd hvitløk
Salt og pepper

Hjemmelaget pesto
1 potte frisk basilikum
2 ss ristede pinjekjerner
1 fedd hvitløk
ca. 1 dl olivenolje
50 g revet parmesan
salt og pepper

Del oppskriften

1. Sett ovnen på 210 grader over og undervarme.

2. Smelt smøret i en liten kjele. Når smøret er smeltet, tilsett 2 fedd presset hvitløk.

3. Potetene skjæres i tynne skiver, uten å skjære helt gjennom slik at de henger sammen i bunnen. Et triks er å legge en spisepinne på hver side av poteten slik at kniven stopper, og du ikke skjærer helt igjennom.

4. Legg Gulløyepotetene i en ildfast form og fordel hvitløkssmøret over potetene med bakepensel. Krydre med salt og pepper.

5. Sett hasselbackpotetene inn i varm stekeovn og stek i cirka 25 minutter til potetene er crispy og har fin gyllen farge. Du kan gjerne åpne stekeovnsdøra noen ganger underveis for å slippe ut damp.

6. Lag pesto ved å kjøre sammen basilikum (blad og stilker), presset hvitløk og pinjekjerner i en foodprosessor eller med stavmikser. Spe med olje i en tynn stråle mens du kjører sammen ingrediensene.  Tilsett revet parmesan og smak til med salt og pepper.

Ved servering; legg en skje pesto på hver potet.

Velbekomme!

Relaterte produkter