Slik koker du Gulløyepotet

INGREDIENSER

Gulløyepoteter

Del oppskriften

Slik trekker du Gulløye
Det er viktig å velge en kjele som passer til mengden poteter du skal tilberede. Ikke for stor, ikke for liten. Potetene, spesielt de melne, skal nemlig ikke bevege seg for mye verken mens de koker eller når du tømmer av vannet. Kok opp vannet og skru ned varmen til et lavt nivå og ha i potetene. Vannet må ikke koke – kun syde. Trekketid for Gulløye er cirka 20-25 minutter, men test med ei potetnål eller en spiss kniv.

Slik dampkoker du Gulløye
Gulløye går ekstra lett i stykker, derfor er dampkoking svært egnet. For å dampkoke trenger du en kasserolle med rist som du legger potetene på. Fyll vann opp til rista, kok opp vannet og damp potetene omtrent like lenge som du ville kokt dem. Som med vanlig koking, er det lurt å sørge for at potene er omtrent like store.

Både ved trekking eller damping sjekker du om potetene er ferdige ved å forsiktig stikke en tynn kniv, potetnål eller en gaffel inn i poteten. Når du kjenner lite motstand er de ferdige. Det er fint å la potetene hvile litt før servering, da kommer potetenes konsistens og smak best frem. Man beregner omtrent 200 g potet pr person.

Relaterte produkter