Duchessepoteter - eller hertuginnepoteter som de oversettes til på norsk, er et lekkert potettilbehør til finere retter når man gjerne vil imponere litt ekstra. Kort forklart er det potetmos som man sprøyter ut i pene topper og ovnsbaker. Bruk melne poteter slik som gulløye eller mandel for et godt resultat.
Denne måten å tilberede poteter på minner om hasselback, men er faktisk raskere å lage. Server til for eksempel en god biff, stek, fugl eller en god vegetarmiddag.
Lammefilet er eksklusiv mat. Med Gulløye fra Nord-Norge som tilbehør er dette norsk mat på sitt beste!
Til denne oppskriften kan man bruke ulike typer poteter. Best resultat får du om du bruker poteter med høyt tørrstoff, slik som Midnattsolpotet mandel eller gulløye.
Gulløye er en flott melen potetsort å bruke til de urnorske tradisjonsrike potetkakene.
Pizzaelsker? Potetelsker?
Hvis svaret er ja på begge har du kommet til riktig sted!